Contacteer mij

Wie ik ben

Ik ben Wieneke Claeys. Mijn eigen loopbaan kende al een rijke variatie. Ik overwoog een religieus leven, maar het werd een gezin met 4 kinderen. Na mijn studie religie en filosofie koos ik vol passie voor het boekenvak als redacteur uitgeverij. Via een VDAB-opleiding ontpopte ik me tot grafisch vormgeefster. En via mijn computerhobby werd ik ook nog volwaardig ICT-verantwoordelijke van het bedrijf.

Een scheiding en een loopbaanbegeleiding verder ontdekte ik dat mensen de rode draad waren op mijn levenspad. Ik ging groepen en mensen begeleiden in de socio-culturele sector en startte ook mijn eigen coachingpraktijk Vooruitkijkspiegel. Van daaruit coach ik nog steeds mensen en groepen. Daarnaast help ik ook mijn UGent-collega’s op Diergeneeskunde met het ontwarren van hun computerknopen.

Hoe ik werk

Ik verwelkom je in mijn coachruimte thuis. Wanneer je ver weg woont of om een andere reden kunnen sessies ook online doorgaan.

In mijn trajecten en sessies breng ik je ongemerkt naar de diepere lagen. In liefdevolle confrontatie word je uitgedaagd het beste in jezelf naar boven te halen. Luisteren naar je innerlijke stem die jou op weg zet om de koning(in) in jou te laten stralen.

Op een knooppunt in je loopbaan is de vraag vaak: blijven, een andere organisatie of iets totaal anders gaan doen? Ik laat je kijken in de spiegel van je ziel. Zo ontdek je weer zin en vind je het kompas dat jou de weg vooruit wijst.

Verder faciliteer ik ook teams en kleine organisaties in hun proces naar verandering en bij het eigen maken van nieuwe patronen.

icoon

Als je het einde wilt weten, kijk dan naar het begin.

Afrikaans gezegde

De kleine goedheid. Ze wint nooit, maar wordt ook nooit overwonnen.

Emmanuel Levinas

Goed genoeg voor nu, veilig genoeg om te proberen.

Sociocratisch patroon

Dat je keuzes een afspiegeling mogen zijn van je hoop, en niet van je angsten.

Nelson Mandela

Als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt, veranderen de dingen waarnaar je kijkt.

Wayne Dyer

Wat voor je ligt en wat achter je ligt is niets vergeleken met wat er binnen in je ligt.

Ralph Waldo Emerson

Beter een leven lang fouten maken, dan een leven lang niets doen.

George Bernard Shaw

Snijd niet door wat je kunt ontknopen.

Joseph Joubert

Volhouden en doorzetten zijn tekenen van enorme kracht. Maar soms is een nog grotere kracht vereist om te durven loslaten.

Ann Landers

Helpen is niet je mening geven, maar de ramen wassen waardoor iemand zijn wereld ziet.

Olaf Hoenson

Hoe ik coach werd

Na mijn loopbaanbegeleiding bij NextStep coaching volgde ik daar nog het traject Innerlijk Leiderschap.

Daarna leerde ik bij YourCoach Creatief Fysiek coachen in de opleiding Integrale Coaching Professional en werd zo ICF Professional Certified Coach (PCC). Tijdens de lockdown heb ik me verder bekwaamd in het online coachen. Bij YourCoach genoot ik ook nog de opleiding Systemisch Coach en Loopbaancoach.

Sinds 2022 specialiseer ik me verder in veelzijdigheid bij creatieve generalisten in de Multipassionate Coaching Acacdemy van Silvia Derom.

Daarnaast ben ik ook enthousiast over Sociocratie 3.0, Deep Democracy, Verbindende Communicatie, Gnostiek en Ubuntu. Ik blijf me ook verdiepen in alles wat met coaching en ontwikkeling te maken heeft via boeken, podcasts, filmpjes en vormingen.